Om oss


En park med anor och historik

Ljungsbro Folkets Park – en festplats som följt med utvecklingen

Ljungsbro Folkets Park ligger i ett naturskönt område strax intill Göta kanal, 15 minuters promenad från centrala Ljungsbro. Parkens huvudbyggnad rymmer cirka 650 personer, där det finns möjlighet att duka för cirka 400 gäster. På området finns även en utedansbana under tak, med belysning samt en mindre scen.

Parken har en lång historik och planer fanns redan 1924 att skapa en festplats på orten. Även om föreningen Ljungsbro Folkets Parksförening skapades blev det inget av med festplatsen då intresset var dåligt. Det dröjde till 1928 innan planerna förverkligades och året därefter stod den första dansbanan med öppet tak klar.

Under de kommande årtiondena utvecklades parken. På 30-talet byggdes en friluftsscen, dansbanan fick tak och kaféet byggdes ut. Dock brann dansbanan ner 1940 men återuppbyggdes igen. Tak byggdes även över sittplatserna för utomhusscenen, en gammeldansbana lades till samt en mindre dansbana. 1952 inhägnades området, men däremot lades teatern ner 1957.

Genom åren var det många kända artister som uppträdde i parken som bland annat Snoddas som var ett populärt inslag. 1986 brann hela danshallen ned, vilket var ett hårt slag för grundaren Hilding Carlsson. Fyra år senare avled Hilding men han fick se sitt livsverk återuppbyggt.

Idag är Ljungsbro Folkets Park en modern park som har evenemang året om. Den har renoverats under 2021 både inomhus och utomhus för att kunna möta det krav våra kunder och besökare har. Här erbjuds idag allt från dans, loppis och ungdomsaktiviteter till motorträffar och dragspelsstämmor. Parken hyr även ut lokaler för privata events.